Seleccionar página

Scrie.

LEGATE DE: 25 de mituri ale cancerului de sân, rupte Există multe tipuri diferite de cancer de sân – fără a menționa preferințele individuale pentru screening și tratament. „Cancerul de sân nu este o boală. Istoricul fiecărui pacient este istoricul lor, iar boala nu este ceea ce are prietenul său ”, spune dr. Cassell. În esență, cancerul de sân este o modificare anormală a țesutului mamar care se reproduce în continuare. Unele femei pot observa o bucată, în timp ce altele pot observa modificări ale pielii sânului sau a mamelonului. Din fericire, a apărut o serie de tratamente diferite pentru tratarea cancerului de sân. „Tratamentul este foarte adaptat [individului]”, spune dr. Cassell.

Pentru a ajuta la determinarea tratamentului, medicii analizează factori, inclusiv dimensiunea tumorii, dacă cancerul s-a răspândit la ganglionii limfatici, dacă tumora are receptori de estrogen și progesteron și dacă exprimă proteina HER2 / neu, care poate fi crescută în unii bolnavi de cancer. Eczema este tehnic o afecțiune a pielii, nu o afecțiune a sânilor, dar cu siguranță poate afecta sânii. Simptomele includ pielea uscată, roșie, solzoasă și mâncărime. Condiția este cronică, ceea ce înseamnă că nu dispare niciodată. În schimb, simptomele tind să reapară. Când vine vorba de eczeme la nivelul sânilor, cel mai important lucru este să vă asigurați că nu este o formă rară de cancer de sân cunoscută sub numele de boala Paget. Acest tip de cancer mamar și eczeme „pot arăta foarte asemănător – chiar și cu ochiul experimentat – și uneori necesită biopsie a pielii și a țesutului subiacent pentru a determina”, spune dr. Cassell. Dacă este eczemă, tratamentul este același cu cel al oricărei alte părți a corpului: îngrijirea inteligentă a pielii și uneori creme sau unguente medicamentoase. La fel ca eczemele, psoriazisul este o afecțiune dermatologică care poate afecta orice zonă a pielii, inclusiv sânii. Psoriazisul este o boală autoimună – atunci când sistemul imunitar se răstoarnă și începe să atace celulele sănătoase – deci uneori poate duce la deteriorări mai largi în tot corpul, inclusiv boli de inimă și artrită psoriazică, dacă nu este controlată.

În psoriazis, sistemul imunitar ratat determină moartea celulelor pielii într-un ritm accelerat. Din această cauză, celulele se acumulează pe piele, creând solzi argintii și pete roșii care mănâncă și pot răni. Este cronic și necesită adesea medicamente eliberate pe bază de rețetă. LEGATE DE: 12 motive pentru care pielea ta este atât de mâncărime – și când să vorbești cu un medic Dacă ai avut varicela când erai tânăr și crezi că ești în siguranță de orice problemă conexă, te-ai putea înșela: zona zoster poate fi o consecință mai târziu în viață de a fi avut boala copilăriei. Zoster apare atunci când virusul varicelei zoster, virusul care cauzează varicela, re-erup în corpul dumneavoastră, provocând o erupție cu vezicule pe o parte a corpului, inclusiv uneori sânul.potencialex farmacie În afară de o erupție vizibilă, cea mai frecventă plângere este durerea severă. Vaccinurile mai noi pot ajuta la prevenirea zonei zoster, deși nu elimină riscul. Dacă aveți zona zoster, în general trebuie să așteptați focarul, deși medicamentele pentru durere vă pot ajuta să treceți prin el.

În plus față de eczeme, psoriazis și afecțiuni ale sânilor, cum ar fi mastita, IBC și boala Paget, ați putea avea și erupții pe pielea sânilor din alte cauze. Aceasta include infecții cu drojdie, urticarie și scabie (cauzate de acarieni), precum și intertrigo, o erupție care poate să apară oriunde se îndoaie pielea. Pliurile pielii provoacă frecare și captează umezeala, ducând la o piele roșie, crudă sau crăpată și un mediu ospitalier pentru drojdie, ciuperci sau bacterii. Majoritatea erupțiilor cutanate pot fi tratate cu pași simpli de îngrijire a pielii pe care îi puteți face acasă: nu zgâriați, nu utilizați produse cu parfumuri și nu mai utilizați produsele noi pe care credeți că le-ar fi cauzat sau au contribuit la erupții cutanate. Păstrați zona uscată cât puteți. Dacă erupția cutanată nu dispare, se înrăutățește sau vine cu febră sau durere severă, contactați medicul dumneavoastră. Probabil că nu este cancer de sân, dar cu siguranță doriți să vă asigurați. Pentru a primi poveștile noastre de top în căsuța de e-mail, înscrieți-vă la buletinul informativ Healthy Living Da, puteți obține cosuri pe sâni. „Majoritatea oamenilor au acnee pe față, cu toate acestea acneea poate afecta alte părți ale corpului, cum ar fi sânul și pieptul”, spune medicul dermatolog Michele S. Green, de asemenea, împreună cu Lenox Hill Hospital. Acneea toracică sau mamară poate fi cauzată sau agravată de stres, hormoni, dietă și anumite medicamente topice, spune dr. Green. Pastilele contraceptive pot ajuta dacă hormonii sunt vinovați. Purtarea țesăturilor respirabile atunci când vă antrenați, dușul ulterior și utilizarea protecției solare fără ulei pe piept poate, de asemenea, reduce la minimum focarele.

Urmați aceleași obiceiuri de îngrijire a pielii pe care le-ați avea pentru acnee pe față, adaugă dr. Green. „Curățați-vă pielea folosind un produs de curățare non-comedogen care conține acid glicolic sau acid salicilic”, spune ea. „După curățare, ștergeți prosopul cu un prosop curat și aplicați cremă hidratantă care conține acid salicilic, peroxid de benzoil sau acid glicolic. Dacă pielea ta devine prea uscată, alternează între o cremă hidratantă non-comedogenă. Uleiul de arbore de ceai și zincul actual au proprietăți antibacteriene care pot ajuta la reducerea acneei la nivelul sânilor sau pieptului. “” https://www.health.com/mind-body/white-coat-syndrome200OK A merge la medic poate fi de-a dreptul deranjant. Aici ești într-o rochie subțire pe masa sălii de examen, așteptând medicul tău, care, în cele din urmă, se repede. După ce sună cu anxietate simptomele pe care le poți aminti, ea te verifică, poate pune o întrebare sau două, apoi îți oferă un diagnostic vă spune care sunt pașii următori. Ieșiți din biroul ei, ne gândind neapărat că ceea ce a spus ea este corect. Dar ea este doctorul, nu? Gresit. Medicii nu sunt infailibili și doar pentru că are o diplomă de școală medicală nu înseamnă că nu o puteți anunța că vă grăbește sau vă invalidează simptomele. Există, de fapt, un nume pentru modul în care nu presupunem în al doilea rând expertiza unui medic și nici nu denunțăm niciun comportament lipsit de respect. Se numește sindromul hainei albe – și este timpul să nu mai suportăm.

ÎN LEGĂTURĂ: Medicii mi-au păstrat durerea de spate – până când am fost diagnosticat în cele din urmă cu cancer terminal “” Când cineva pune o haină albă, îi luăm mai în serios, simțim că suntem în mâini mai bine informate și intrăm inconștient într-un rol de ascultare ca Sana Goldberg, RN, a explicat în noua ei carte, Cum să fii pacient: Ghidul esențial pentru navigarea în lumea medicinei moderne. Goldberg a făcut apoi referire la un studiu care dovedește acest fenomen. În 1961, profesorul de psihologie din Yale, Stanley Milgram, a demonstrat că, atunci când subiecții studiului erau împerecheați și unul purta o haină albă, celălalt devenea mai ascultător și se comporta ca și cum persoana din haina albă ar fi o figură de autoritate. (Sunteți familiar? S-ar putea să fi auzit despre acest experiment în clasa dvs. de psihologie din facultate 101). “” Milgram a folosit puterea pe care o atribuim unei haine de laborator și, în consecință, în răspunsul nostru înnăscut la autoritate – arătând că este o tendință universală “. „Goldberg a scris. În calitate de asistent medical, Goldberg îi spune Health că a văzut de multe ori sindromul hainei albe în acțiune. „„ Autoritatea poate fi utilizată într-un mod atât de greșit și dăunător ”, spune ea. “” Doctorii sunt doar oameni și nu ar trebui să fie așezați pe un piedestal. ” ÎN LEGĂTURĂ: Durerea la fete este luată mai puțin grav decât la băieți. Dacă curățați o echipă de medici (cum ar fi un medic primar, medic ginecolog, oftalmolog și dentist) în care aveți încredere și vă simțiți confortabil, veți avea au un timp mai ușor de vorbit atunci când apare o problemă de sănătate presantă.

De asemenea, acești medici vor ști care este „„ normalul ”tău, ceea ce este crucial în stabilirea unui diagnostic. Spoturile care strălucesc asupra medicilor ne orbită adesea de alți profesioniști din domeniul sănătății care ar putea fi mai de ajutor, spune Goldberg, cum ar fi farmaciștii, asistenții medicali și terapeuții fizici. Dacă sunteți îngrijorat de efectul secundar al noului medicament, întrebați farmacistul despre acest lucru. Dacă sunteți îngrijorat de gestionarea emoțională a bolii, discutați cu asistenta pentru sfaturi. „„ Suntem atât de familiarizați cu [medicii] încât ne este dor de ceilalți oameni care ar putea să ne ajute și mai eficient cu problema la îndemână ”, spune ea. ÎN LEGĂTURĂ: Când i-am spus medicului meu că am crezut că am endometrioză, el a spus: „Nu mai practicați medicamentul Google” Înainte de vizita medicului dumneavoastră, pregătiți ceea ce Goldberg numește o „declarație de deschidere”. a traversa. Despre ce simptome vrei să vorbești?

Cât de intense sunt aceste simptome? Se agravează la un anumit moment al zilei? Sau poate după ce mănânci anumite alimente? Scrie. Tot. Jos. Goldberg recomandă, de asemenea, pregătirea întrebărilor. „„ Când nu puneți întrebări, lucrurile sunt mai susceptibile de a fi trecute cu vederea ”, spune ea. Nu știi de unde să începi? Pur și simplu cereți medicului dumneavoastră să vă ghideze în raționamentul lor pentru tot ceea ce v-au sfătuit. “” Dacă vă oferă un diagnostic, vă spun că durerea dvs. este normală sau decideți să așteptați și să vedeți cum vă simțiți la timp, nu vă stabiliți acest punct până nu îl primiți într-un mod în care puteți înțelege “, spune ea . Când doctorul intră în cameră, de multe ori suntem nervoși să explicăm ceva atât de important într-un timp scurt și ajungem să uităm detaliile cheie.

Dacă credeți că s-ar putea să aveți probleme în a vă transmite punctele chiar și după ce le-ați notat, Goldberg vă sfătuiește să aduceți o persoană dragă cu dvs. pentru sprijin. Cercetările arată că doar prezența unui prieten apropiat sau a unui membru al familiei ne poate ușura nervii. În plus, vă pot ajuta să vă amintiți detaliile cheie pe care ați putea uita să le menționați. ÎN LEGĂTURĂ: Această femeie a fost la 17 medici înainte de a obține în cele din urmă diagnosticul corect “” https://www.health.com/beauty/pore-vacuum-review200OK M-am luptat cu acneea de la 12 ani – exces de ulei, puncte negre încăpățânate, pustule mari, o numești. (Știu, 12 sună tânăr, dar acneea poate începe la o vârstă fragedă – de la 7 la 12 ani, potrivit Academiei Americane de Dermatologie.) Au existat momente în care pielea mea era într-o formă atât de proastă, eu ‘ Ar trebui să anulez planurile cu prietenii și să evit activ oglinzile pentru a mă împiedica să izbucnesc în lacrimi. Desigur, asta înseamnă că am încercat diverse remedii de-a lungul anilor pentru a scăpa de acneea mea: instrumente de extracție, exfoliante, măști de față, benzi de pori, seruri, creme hidratante – veți obține imaginea. După opt ani de experimentare, m-am stabilit în cele din urmă pe o rutină de Accutane (izotretinoină) și o spălare pe față cu cărbune de două ori pe zi, urmată de o cremă hidratantă. Dar (din păcate) chiar și asta a contribuit ușor la prevenirea erupțiilor.

Apoi, în căutarea mea nesfârșită pentru o piele limpede, am dat peste expresia „vid de pori pentru eliminarea punctelor negre” online. Am fost imediat intrigat. Aceste aspiratoare de pori pentru eliminarea punctelor negre nu sunt neapărat noi – sunt pe scena frumuseții coreene din 2016 și sunt cam exact cum sună: un mini dispozitiv de vid care aspiră uleiul, celulele moarte ale pielii, și bacterii de la punctele negre de pe față. Recenzorii online au numit instrumentul „Sfântul Graal”, rețeta pentru un „facial perfect la domiciliu” și au susținut chiar că arată „îmbunătățirea instantanee a pielii” – recenzii în cea mai mare parte stelare, cu excepția câtorva care susțin că aspirarea instrumentului poate duce la vânătăi. Totuși, am fost vândut. (Care sunt câteva mărci alb-negru în schimbul pielii limpezi?) Meredith Dintre toate aspiratoarele de pori pentru eliminarea punctelor negre de pe piață – și există literalmente zeci – am mers cu XPREEN Blackhead Remover (30 USD; walmart.com) deoarece este personalizabil și ieftin (unele aspiratoare se vând cu până la 200 USD). Instrumentul vine cu setări de aspirație reglabile și sonde interschimbabile pentru a aborda tot felul de probleme ale pielii (puncte negre, cicatrici și piele liberă). De asemenea, are un afișaj cu LED-uri, care vă ajută să vedeți punctele negre și acneea pe față și un tratament de înfrumusețare cu lumină pulsată intensă (IPL), pentru a ajuta la îmbunătățirea aspectului texturii inegale a pielii, a porilor măriți, a deteriorării solare și a acneei, pe ghidul produsului. FYI: De asemenea, am cumpărat acest vaporizator facial (37 USD; amazon.com) conform recomandărilor ghidului produsului, deoarece este mai puternic decât să stai sub un duș fierbinte sau să ții un prosop fierbinte peste față. Folosirea unui vaporizator facial se pare că ajută la deschiderea pielii și la înmuierea și slăbirea resturilor subiacente pentru a face aspirarea mai eficientă. Pentru prima mea utilizare, am început cu vaporizatorul facial timp de aproximativ 10 minute pentru a-mi deschide porii – apoi m-am pregătit pentru aspirație centrală. Am folosit atașamentul circular al vidului porilor și cel mai moale nivel de aspirație și mi-am mișcat lent (și ușor!) Sonda de-a lungul nasului și zonei T. LEGATE DE: 6 trucuri de experți pentru a scăpa de punctele negre Nu a durat mult până când o substanță groasă, lipicioasă, galbenă a apărut în capacul vidului porilor – aș putea presupune că toate acestea sunt resturile pielii, bacteriile și uleiul care îmi bătea fața de ani de zile.

După ce am terminat aspirarea, m-am spălat pe față, conform instrucțiunilor. Mi-am verificat fața în oglindă la aproximativ 30 de minute de la prima utilizare, iar pielea mi s-a simțit și mi s-a părut mai netedă. Pe vârful stâng al nasului era o vânătaie purpurie, asemănătoare unui hickey, dar (din fericire) până a doua zi, vânătaia s-a luminat suficient pentru a o putea acoperi cu machiaj – și a doua zi după aceea, vânătăea dispăruse total. Este recomandat să folosiți dispozitivul o dată pe săptămână pentru pielea uscată și de două ori pentru tenul gras, așa că mi-am revizuit vidul porilor câteva zile mai târziu. De această dată, am mărit nivelul de aspirație și am folosit instrumentul pe toată fața, începând cu bărbie și mergând până la frunte cu lovituri ușoare. După doar câteva lovituri, murdăria și uleiul au fost din nou vizibil ridicate din porii mei, iar fața mea se simțea foarte netedă, la fel ca data trecută. (Am sfârșit cu câteva linii roșii temporare pe obrazul stâng și sub bărbie, dar, din nou, nu erau motive de îngrijorare). ÎN LEGĂTURĂ: Oamenii folosesc ondulatoare de gene pentru a îndepărta punctele negre și pentru a-și înfunda buzele – și este o idee teribilă. Deci, acești făcător de minuni sunt eficienți și merită toată hype-ul? În umila mea părere, care urăște acneea: Da! Deși dispozitivul poate lăsa niște urme (temporare!) De culoare deschisă, nedureroase, rezultatele merită (și este extrem de satisfăcător să vezi tot ceea ce este eliminat).

În decurs de o lună de la utilizare, am observat că punctele negre mi-au dispărut complet din nas – așa că da, aș spune că este o victorie generală pentru rutina mea de îngrijire a pielii. Pentru a cumpăra: XPREEN Blackhead Remover, 30 USD; walmart.com “” https://www.health.com/condition/vaccines/your-healthy-travel-planner-what-you-need-to-know-about-vaccines-risky-hot-tubs-and-more200OK Î: Am nevoie de asigurări speciale de sănătate sau de accidente atunci când călătoresc? R: Poate fi o idee inteligentă dacă plecați în străinătate sau într-o croazieră. Unele polițe medicale nu vă acoperă atunci când sunteți în afara țării. De asemenea, aflați dacă planul dvs. acoperă cheltuieli de urgență, cum ar fi evacuarea medicală în Statele Unite (care poate costa până la 50.000 de dolari). Puteți obține planuri suplimentare de la mulți agenți de turism și asigurători privați. Dar asigurați-vă că înțelegeți în avans dacă plata va fi efectuată direct către furnizorul de peste mări sau dacă va trebui să plătiți în avans și să așteptați rambursarea. Î: Mă îndrept spre tropice.

Chiar trebuie să respect sfaturile tuturor celor care nu-și beau apa? R: În funcție de locul în care mergeți, poate fi necesar să fiți atenți la unele boli transmisibile de apă și insecte.

Abrir chat